Golvslipning har många fördelar

En lite oroväckande trend har under senare år kunnat synas i Stockholm. En trend som hör ihop med de höga bostadspriserna och jakten på större vinster. Det som sker är att personer som säljer sina bostäder renoverar innan. Man byter ut ytskikt och ser, genom detta, till att attrahera fler spekulanter och får till stånd en budgivning. Inget fel med detta, men det som händer härnäst är det som bör ifrågasättas. Vid inflytt så sker nämligen en ny renovering där samma ytskikt byts ut ännu än gång – enbart för att personen som flyttar in vill sätta sin standard på bostaden.

Det handlar om ett enormt resursslöseri och detta är en trend som måste brytas. Att renovera behöver inte per se betyda nya saker – det går ofta att fräscha upp befintliga ytskikt och genom detta få ett snyggare resultat, till en bråkdel av kostnaden. En golvslipning i Stockholm är ett perfekt exempel på detta. Väljer man att slipa befintliga golv så får man ett nytt golv – men till ett väldigt mycket lägre pris.

Dessutom så handlar det om att golvet blir snyggare också. Har du någonsin sett ett nytt golv så vet du också att detta kan kännas väldigt stelt, trist och sterilt. Ett äldre golv har en egen personlighet och har – tack vare tidens tand – blivit patinerat. Det lager som utsatts för slitage i form av fukt, smuts, tappade föremål eller repor slipas bort och fram träder istället den inneboende skönheten.

Använd Rot-avdraget för en golvslipning i Stockholm

Att man numera också kan använda sig av Rot-avdraget för en golvslipning och genom detta dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet borgar dessutom för en enklare resa. Tack vare detta finns egentligen ingen anledning att överväga att själv genomföra en golvslipning. Vill man göra detta så bör man vara medveten om att man har ett ganska snävt utrymme för misslyckande.

Ett golv har bara en viss slipmån och det krävs erfarenhet för att veta hur mycket man ska slipa – och, framförallt, hur maskinerna fungerar. Tyngden i kombination med den ryckiga gången gör att en slipmaskin är svår att hantera. Och, här ska man även nämna det faktum att du ska få maskinen på plats också. Vilket inte är helt lätt i en stad som Stockholm. Var hyr du den och hur får du den till din lägenhet? Nej, professionell hjälp gör skillnad och är det bästa valet.

Däremot kan man ställa frågor kring vilken firma man ska anlita för en golvslipning i Stockholm. Såväl priser som kvalitet är ytterst varierande och som privatperson gör man bäst i att skaffa sig kunskap om företagen man tar in offerter från. Hur ser garantierna ut? Är de anställda utbildade? Hur länge har man varit verksamma inom golvslipning? Vilka maskiner används och kan man – som möjligt är med moderna slipmaskiner – erbjuda en dammfri slipning? Att kolla referenser är även det viktigt. Var har man tidigare jobbat och hur pass nöjda är de kunderna? Finns det inga referenser så bör man dra öronen åt sig lite. Det kan tyda på viss att man. Läs mer om golvslipning på den här hemsidan: https://www.golvsliparnastockholm.nu/