Hantverkare i Stockholm inom olika yrken

Om du ska bygga om eller renovera ett hus, kan du behöva hjälp av yrkesmän inom flera professioner. Kontakta en byggfirma med hantverkare i Stockholm. 

Den som köpt ett större renoveringsprojekt som hon eller han ska förvandla till ett modernt hus, kan ha tagit sig vatten över huvudet. Få hemmafixare behärskar allt som behövs för att klara av ett bygge. Men det finns byggfirmor som kan erbjuda en bred meny av yrkesfolk som snickare, plattsättare, elektriker och rörmokare. 

Fördelen med att anlita en professionell byggfirma är naturligtvis att deras hantverkare har yrkeskunnande och är behöriga eller certifierade för specifika installationer. En sådan byggfirma kan samordna ett helt projekt på totalentreprenad. Och självklart lämnar de garantier för de olika jobben.

Ett ombyggnadsprojekt kräver hantverkare i Stockholm

Det unga paret Stina och Rasmus har köpt ett äldre hus i skärgårdsmiljö som närmast får betraktas som ett kråkslott. Exteriört finns massor med “snickarglädje”, men tyvärr lider hela utsidan av huset av brist på underhåll. Invändigt är det nödvändigt att slå ut väggar, installera nya hushållsapparater och lägga nya golv. 

Paret har ingen förmögenhet och därför tänker Rasmus göra de flesta arbeten själv. Hans svärfar kommer en dag på besök för att beskåda projektet, men lägger sin panna i djupa veck. “Hur ska du klara av att göra alla jobben på egen hand?” frågar han. “För det första har du ditt vanliga jobb att sköta och du kan ju inte arbeta på alla kvällar och nätter”.

Byggfirma med hantverkare i Stockholm och totalentreprenad

Eftersom Rasmus har stor respekt för sin svärfar ber han om råd. “Hur tycker du jag ska göra för att få huset inflyttningsbart?” frågar han. “Jag skulle ha anlitat en byggfirma med hantverkare i Stockholm”, får han till svar. “En sådan firma har en bred palett av hantverkare och tänk på att du behöver behöriga personer för exempelvis el och rördragningar”.

Den som lyder råd är vis och Rasmus letar på nätet efter en firma som har hantverkare i Stockholm. Vid ett möte med en representant från firman kommer de överens om vilka förberedelsearbeten Rasmus själv kan göra. Resten av projektet tar firman ansvar för som totalentreprenör. Stina och Rasmus får en fast offert på hela projektet och byggfirman köper in material och samordnar de olika hantverkarnas insatser.