Isolering Uppsala – frågor & svar 

Ser man till isolering i Uppsala så är det en fråga som hamnat i skymundan. Villaägare, företag och fastighetsägare som vill sänka sina kostnader går direkt till mer kostsamma investeringar i form av exempelvis bergvärme. Det gör skillnad – men först om man även åtgärdar den isolering i Uppsala som finns. 

Faktum är att det kan räcka väldigt långt och göra en enorm skillnad för plånboken att enbart se över den isolering i Uppsala som finns. Här nedan tänkte vi, genom att svara på frågor om isolering i Uppsala, ge dig tips och råd samt nya kunskaper om ämnet. Frågorna och svaren ser ut som följer: 

Hur kan ny isolering i Uppsala löna sig? 

Det handlar om logik. Om du har en varm ballong och släpper den – var åker den då? Den åker upp mot taken. Varm luft stiger och detta kan man också applicera i det egna hemmet. Gällande värmen så kommer den att färdas uppåt och om du har undermålig isolering i Uppsala så kommer den också att leta sig ut genom olika springor. Detta samtidigt som kall luft utifrån tar sig in – och ner i ditt hem. Genom att se över din isolering i Uppsala så kan du också få värmen att stanna kvar på insidan, vilket leder till minskade värmekostnader. 

Finns andra fördelar med isolering i Uppsala? 

Ja, bland annat så får du en jämnare och mer behaglig temperatur inomhus. Man kan även se att rätt isolering kan minska risken för fukt- och mögelskador. Utöver detta så är det också ett effektivt sätt att reducera oljud och brus från trafiken. 

Hur lång återbetalningstid handlar det om? 

Man kan räkna med – förutsatt att man anlitat en professionell partner inom isolering i Uppsala – en återbetalningstid på ungefär tre år. Därefter kan du börja räkna hem pengarna på allvar. Jämför detta med andra investeringar där exempelvis bergvärme har en återbetalningstid på minst 10-15 år.