Kan man få tillbaka sitt tappade hår?

Håret är en ytterst känslig sak och det är inte roligt med håravfall. Orsakerna till håravfall kan vara flera, men det vanligaste är ärftlighet, stress och vissa sjukdomar, som psoriasis.

Vi tappar alla flera hårstrån varje dag helt naturligt. Men ärftligt håravfall är en annan sak och drabbar betydligt fler män än kvinnor. Ofta börjar det vid tinningarna, hårfästet kryper sakta uppåt och det blir till slut en kal fläck uppe på huvudet. Beror håravfallet på tillfälliga sjukdomar och stress får man ofta tillbaka håret igen efter ett par månader. Men beror det däremot på ärftlighet kommer det inte tillbaka av sig själv. Har man svårt att acceptera och leva med sitt håravfall finns det olika receptfria läkemedel man kan pröva, och flera skönhetskliniker arbetar med hårtransplantationer.

Turkiet är bäst på hårtransplantationer

En hårtransplantation är ett säkert och effektivt sätt att få tillbaka sitt hår på. På senare år har Turkiet blivit lite av ett centrum för plastikkirurgi i Europa, och det är många som just reser till Turkiet då de vill göra en hårtransplantation. Vid en transplantation flyttar man hår från ett område med mycket hår till det område där man vill ha mer. Oftast är det hår från nacken som flyttas eftersom man heller inte brukar tappa det håret. Är man intresserad av att genomföra en hårtransplantation i Turkiet ska man vända sig till en klinik i Sverige som samarbetar med kliniker där. På de olika skönhetsklinikernas hemsidor brukar man kunna se vilka samarbetspartners de har.