Bergvärme Stockholm – tänk på detta

Funderar du på att installera bergvärme i Stockholm? Har er BRF planer på att ta nästa steg mot mer energieffektiva lösningar? Bergvärme i Stockholm kan definitivt vara lösningen, men det finns också vissa saker att tänka på i samband med att man planerar för detta.

Idag ser man att fler och fler villaägare – och BRF:er – ser över sina lösningar vad gäller uppvärmning och energi. De höga elpriserna är givetvis bakomliggande detta.

För att få billigare kostnader så krävs initiala investeringar och där blir bergvärme i Stockholm en given sådan för många. Med rätt värmepump, med rätt dimensioner, med korrekt installation och med rätt företag inom bergvärme i Stockholm kan man sänka de årliga kostnaderna för uppvärmning och energi med närmare 80 %. Ser man bergvärme ur detta perspektiv så finns det få investeringar med samma potential, men det handlar också om en ganska stor kostnad att ta.

Bergvärme kostar mycket pengar att installera

Bergvärme och en installation av detta – inklusive bergvärmepump och borrning – kostar som allra minst 100.000 kronor och där siffran kan bli avsevärt mycket högre än så. Det är mycket pengar och även om bergvärme börjar löna sig redan från dag ett så bör man räkna på det.

Normalt når man som villaägare break-even inom 10-15 år och kan räkna hem pengarna, men man bör alltid konsultera en expert för att se om rätt förutsättningar för bergvärme i Stockholm finns. Om inte – ja, då finns det andra alternativ som även de kan ge god effekt, om än inte på samma nivå som just bergvärme.

Välj ett och samma företag genom hela processen

Har man rätt förutsättningar så finns det emellertid all anledning att gå vidare och hitta en partner för professionell hjälp med allt från planering, mätningar – hur ser ditt behov ut, hur stor hus har du och hur är det uppbyggt? – samt borrning och installation av bergvärmepumpen.

Att ta professionell hjälp hela vägen rekommenderas och detta av ett och samma företag. Det minskar risken för misstag och det ökar dina chanser att få exakt den effekt du vill ha – dag ut och dag in.