Officeprogram – vilket passar dina behov?

Dags att investera i ett nytt officeprogram? Som företagare har man idag högre krav på ett fungerande och effektivt officeprogram än tidigare. Nya, uppdaterade versioner ger mer valuta för pengarna i denna fråga.

Genom att byta till exempelvis Microsoft Visio eller Microsoft Projects så kan ert företag ta nästa steg. Båda dessa program är perfekta – men för olika saker. Där Projects mer riktar sig för att ge stöd för exempelvis projektledning så är Visio ett officeprogram som ger överlägsna verktyg för att skapa diagram, flödesscheman och exempelvis planritningar samt för organisatoriska verksamhetsscheman.

Dessa två är exempel på mer avancerade lösningar som bäst lämpar sig för större verksamheter eller för exempelvis företag – eller konsulter – som har ett lite större behov.

Officeprogram ger flexibilitet

Samtidigt så finns det andra officeprogram som mer riktar sig mot mindre företag och privatpersoner som exempelvis arbetar hemifrån eller studerar. Just där har en enorm utveckling skett. Microsoft är ett företag som alltid har haft en förmåga att hålla örat mot rälsen och som alltid lett utvecklingen framåt: vad vill den moderna människan ha – och vilka behov kommer vi att ha i framtiden?

Dagens officeprogram är extremt inriktad på att ge en flexibilitet i både vardag och jobb. Vi ska kunna arbeta varifrån vi vill – det kan handla om en dag ute hos kund, nästa dag i hemmet och den tredje dagen på kontoret. Samtidigt så ska vi också kunna göra detta med olika enheter. Där har dagens nya versioner av officeprogram en stor fördel då de ger stöd för allt detta. Du kan exempelvis dela dokument – och interagera med kollegor i realtid – via word, skapa snygga excelfiler och använda dig av Teams för en perfekt kommunikation.

Allt dessutom på ett säkert sätt. Är det något som man kan vara säker på då det handlar om Microsoft så är det att säkerhetsfrågan alltid är högprioriterad. Dags att köpa officeprogram, eller hur?